Показать сообщение отдельно
Старый 18.12.2019, 17:12   #134
Аграрій
Освоившийся

Поблагодарили 349 раз(а) в 65 сообщениях
Аграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond reputeАграрій has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Садово-огородные мифы, предрассудки..

Що не кажіть, а нам, українцям, пофортунило. У кого ще є можливість зустрічати Новий рік двічі? Але якщо 1 січня ми відзначаємо по-європейськи, то на старий Новий рік оживають споконвічні народні традиції: 13-го січня, на Маланки, ми святкуємо Щедрий вечір, а 14-го – Василя.

… Колись це були справжні містерії. Господині випікали на Щедрий вечір особливі хліби — «Маланку« та «Василя«. Як тільки жінка замішувала діжу для випікання обрядового Новорічного хліба, не миючи рук від тіста, разом з чоловіком ішла лякати дерева, котрі погано родять. Чоловік тричі стукав по «лінивому» дереву обухом сокири, приказуючи: «Не будеш родити, буду рубати, а будеш родити – буду шанувати«. Тоді жінка відповідала за дерево: «Не рубай мене, а перевеслом підпережи, я тобі ще в пригоді стану«. Після цього обтирала руки від тіста об дерево і перев’язувала його перевеслом з дідуха. У народі вірили, що після цього обов’язково дасть гарний урожай, бо «на Маланки рослини розуміють людську мову, а тварини самі розмовляють по-людському».

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Цитата:
Сообщение от Нина Посмотреть сообщение
А чому? При чому цвіт соняхів до худих котів?
Я звідки знаю ? Примітили люди . Мій кіт худий все літо . Лише на зиму набирає вагу . Різниця дуже помітна . Літом ходить від вітру хитається , а зимою не підняти )
Думать, сіять, не ждать
І посіяне жать
Роботящим рукам.

Последний раз редактировалось Аграрій; 18.12.2019 в 21:36.
Аграрій вне форума   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо:
Нина (18.12.2019)