Цитата:
Сообщение от GosFor
Кому що відомо про ГМО яблуко? Я знав що таких не існує, а вони є, це серія Арктік. І першим модифікували Голден.
|
Звісно, генна інженерія сьогодні дійшла і до сортів яблунь. Подумайте самі логічно: як можна традиційною селекцією добитись підвищення здатності яблук до довготривалого транспортування і зберігання, стійкості до хвороб?
Так серія Arctic, про яку ви пишете, дійсно існує. Ось лише одна із безлічі
статей (автор E. Vinje), яка це підтверджує.
Цитата із цієї статті: "На даний час Міністерство сільського господарства (йдеться про США - це моя примітка) дало дозвіл на посадку генетично модифікованої яблуні. ... Поки що яблуко доступне у двох штамах, отриманих від Golden Delicious та Granny Smith, це - Arctic Golden та Arctic Granny. Розробляються ще сорти Fuji та Gala GMO."
Поширені сьогодні на ринку України сорти, на мою думку, ще не являються генномодифікованими. Сумніви виникають лише щодо червоном'ясих сортів серії "Red Love" - але точної інформації, яка б спростувала чи довела факт модифікації я не знайшов.
Тому закладайте сад зараз, поки ще поширені традиційні сорти, бо хочемо цього чи ні, а в близькому майбутньому все одно від генномодифікованих сортів нікуди не дінемось