Вже не вперше замовляю рослини у Флоріум (більше 10 замовлень за 2 роки). На весні 2019, в замовлених 17 рослинах отримала повністю сухий кампсис та гнилу аюгу (розетка з гнилого листя відвалилася від кореня при спробі посадити). Написала претензію з фото на пошту. Відреагували оперативно та вислали заміну власним коштом.
На осінь/вересень замовила 31 рослину. Відсотків 30 виглядало не дуже.. А на деякі взагалі буз сліз не глянути. По трьох написала претензію з фото, про те, що, Враховуючи немалу вартість вказаних рослин, мені здається що співвідношення ціни/якості цих рослин занадто далеке від очікуваного. Крім того, дві рослини дуже вірогідно, не виживуть, так як коренева система до зими нормально не встигне сформуватися. А третя, взагалі не зрозуміло, чи жива..
1.
Дельфініум Piccolo
Висота єдиного живого листочка біля 5 см, два інші сухі, коренева система практично відсутня – ком не оплетений, видно кілька тоненьких поодиноких корінців. Був висаджений. На виживання мало сподівань.

2.
Гейхера Marmalade.
Все листя сухе, в точці росту нічого не спостерігається, корені темні, ком практично не оплетений.

3.
Персікарія Polymorpha. Стан рослини жахливий, з трьох пагонів два засохлі, третій ледь живий.

Отримала відповідь: У всіх багаторічників зараз сохне надземна частина на зиму, у рослин в горщиках цей процес відбувається швидше. Коренева система у всіх 2-річна, на весну вони випустять нову зелену масу. Якщо якась із вказаних Вами рослин не приживеться, будь ласка повідомте нам.
Це як розуміти? По-перше, у дельфініума точно коренева система не дворічна – у мене дворічні дельфініуми в грунті як коні, у порівнянні з купленим! І до речі, я його поряд висадила, мої ще цвітуть, а того здихлика останній листок засох через два дні після посадки..
А гейхера? Була прикопана в горщику в грунт поряд з іншими 6-ти гейхерами з цього ж замовлення. Через кілька днів все листя на ній посохло..Всі інші досі в прикопі зеленіють..
Персікарія – аналогічно..
Крім того, вже зараз, через місяць після посадки засохло листя у двох шавлій..Не знаю, що й думати вже..
Чекаю весни