У мене на фб:
- друзі і родичі, особливо ті, що далеко або за кордоном - знаємо новини з життя без особистої переписки по кожній події
- робота - багато роботи (робочі групи, робочі сторінки, купа робочих командних чатів і переписок по роботі з окремими людьми)
- новини - при чому я сама вибираю тональність, напрямок і джерела новин. Але тут є і мінус, створюючи свою бульбашку з однодумців, іноді впадаєш в шок, коли бачиш випадково новини з іншого боку реальності

- інфо-групи по собакам (породні). Всі породні форуми напівмертві (або повністю), відповіді на питання можна чекати тижнями і отримати "шерсти форум". Особливо це дошкуляє, коли питання термінове і стосується здоров'я. На фб породники відповідають швидко, багато, суперечливо, але активно
- закриті групи по інтересам
- політика
- ну і всякі шутєєчки, красиві фоточки, цікаві статті - все, на що підписана.
А, іще останнім часом реклама на фб приносить мені корисні і толкові посилання
Двома такими сайтами з реклами я вже скористалася і дуже цим задоволена
Щодо приватного/неприватного/особистого/групового спілкування на фб - зараз можливо абсолютно все:
Пост тільки для друзів.
Пост для всіх, крім конкретних людей (вказати імена кому цей пост не показувати).
Пост тільки для кількох людей - коли мені треба було швидко допомогти подрузі роздати 2 ящика ірисів, я створила пост
лише для 8 людей, яких знала, що це зацікавить. Розібрали за 20 хвили 50 кг ірисів

А іншим, хто на мене підписаний, але така пропозиція нецікава - цього в стрічці не випало.
І так далі, купа різних налаштувань.
Плюс чати в месенджері - спілкуйся як хочеш, з ким хочеш, додавай скільки хочеш людей. Хоча я більше люблю телеграм, але там не всі є.
Щодо захаращеної стрічки і нічого не можна знайти - так все треба налаштовувати під себе. У мене мама теж була підписана на всі групи і всіх людей у списку друзів. Я її відписала від всіх notifications (вибило як це називається

), відписала від купи людей - тобто в друзях залишились, але вона не бачить тих, хто занадто багато всякої фігні постить, навчила керувати цими підписками. Тепер краса у неї в стрічці :)
+ якщо я бачу щось, що хочу зберегти собі на потім, то в ФБ уже давно є прекрасна опція закладок, ще й по папочкам розбити можна, у мене там і рецепти, і садові поради, і цікаві/потрібні текстові пости.