Показать сообщение отдельно
Старый 29.07.2019, 14:51   #2840
sabrina
Увлеченный

Поблагодарили 956 раз(а) в 183 сообщениях
sabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to beholdsabrina is a splendid one to behold
По умолчанию Re: Помидоры: сорта и агротехника(болезни , вредители в другом разделе)

У мене з перших (вже півтора тижні назад) почали достигати такі томати: Каротінка оранжева, Безумство Кассаді, Брісколіно F1, Ступіке, черрі Сан Шугар F1, черрі Голд Крон і зараз вже підтягуються Єсенія F1 та Хурма.

---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:41 ----------

Цитата:
Сообщение от tekton Посмотреть сообщение
.......... Ридомил, как системный препарат (один из компонентов - металаксил-М системный), по крайней мере частично работает и как лечебное средство.

Квадрис лично из моей практике действует слабее, чем Ридомил.

................
Одним із кращих від фітофтори визнано діючу речовину манкоцеб, який і міститься в Ридомілі. Однак я обробляю ним тільки розсаду, так як термін очікування даної речовини становить 66 днів (я притримуюсь американських термінів очікування). Однак кожен сам вирішує скільки йому очікувати (українські чи закордонні терміни).
Минулого року ледь врятувала свої томати. Термін очікування був десь в межах 14-20 днів і як мені не було шкода, що спілі томати висять на кущах, я їх не чіпала. А невістка наша задавала тупі питання типу: "Чого не зриваєте томати? Вони ж переспіють і стануть як каша." А на мою відповідь: "Ти ж бачила, що я їх обробляла" було сказано : "То що, хай пропадуть томати? І то вже ж пройшло кілька днів".

Але вичекавши увесь термін, ми зняли врожай, де томатів як каша було не більше десятка.
Мені минулого року дуже пощастило побороти фітофтору. Нікому не побажаю цю гидоту на томатах!
sabrina вне форума  
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
kravconok (29.07.2019), NIIK (29.07.2019), tekton (30.07.2019), Нина (06.08.2019), Самбука (29.07.2019), Юленька (29.07.2019)