Цитата:
Сообщение от Люд.а
..т.е. в питомнике тоже на краснолистные сеянцы прививают.
|
Я не знаю жодного професійного розсадника, де б до цього часу вирощували посадковий матеріал яблуні на сіянцях. Швидше за все, ваш саджанець Роялті був вирощений на вегетативній підщепі 54-118, яка також має червоне листя, але це не означає, що її не можна щепити і на зеленолисту підщепу (М9, ММ106 та ін.).
Маточник вегетативної підщепи-54-118 (світлина зроблена 2 травня)

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:14 ----------
Цитата:
Сообщение от Chita
Посеяла я осенью семечки яблони. Все со своих яблонь ГДР и Гала Шнига. Из любопытства. Взошли лесом.  Нужно грядку освободить для овощей, а выбрасывать теперь жолко. Уже часть в горшки перетянула и по участку. Из них за сезон вырастут маленькие деревца? Можно использовать как подвой? Красненькую в отдельный горшок отсадила.
|
Зазвичай, в перший рік сіянці великі не ростуть (тим більше пересаджені), так що деревцями цьогоріч їх складно буде назвати

. Використовувати, як підщепу можна, але слід відмітити, що сорти на сіянцях будуть більш сильнорослішими та пізніше вступатимуть в пору плодоношення, ніж на вегетативній підщепі. При гарному догляді до літньої окуліровки можуть дорости, якщо ж ні, то пускаємо наступного року на весняне щеплення або на літню окуліровку.
Цитата:
Сообщение от Chita
Все сейнцы ярко зеленые, а один с красными листьями.
|
Мабудь тато (пилок з якого прилетів), був красивий червонолистий

. .