Колись обговорювали як хто веде "склерознички" покупок і посадок. Я в цьому році багато працюю з презентаціями по роботі і тут до мене дійшло що це прекрасний спосіб записати.
Плюс в тому, що можна міняти підписи і перетаскувати об'єкти, коли пересаджуєш їх (а я уже почала пересадки, не встигла закінчити посадки, ще 15 соток вільних, але пересаджую вже

)
Також можна записати нотатку про рослини в Нотатки докладчика (під слайдом) або зробити на назву клікабельне посилання на статтю про цей сорт/рослину
Наприклад плодовий сад у мене схемою з іконками на слайді. Досадила кілька кущів, досаджу восени дерев, щось пересадилат чи (нидайбог!) щось пропало - просто внесла зміни в слайд і усе.
Але ще зручніше так заводити у записи клумби. Бо склероз рубить сильно, в цьому році знайшла багато нового, що садила в минулому в повній несознанці і просто забула що воно в мене є і що воно таке взагалі

Наприклад вчора зробила куточок злаків, подяка Тані Гізбрехт

Фотку на слайд, на фотці підписала, на міскантус під кодовим іменем "Невєдома звєрушка" кинула посилання на підпис, щоб через рік-два подивитись і зрозуміти що там у мене росте.
Користуюсь тільки онлайн-документами на гуглдиску, в т.ч. і гуглопрезентація у мене, мені так зручніше. Але думаю що в офлайнових презах буде приблизно теж.
Загальний вигляд такий:
Планую перефоткать всі клумби і, якщо колись будуть вихідні, попідписувати все.