Ділитимуся розвитком подій-))).
Все цінне для мене з роботи вже викопала, віддала в найкращі руки. Рози поки що тут - бо і ми тут як це не дивно - поки до літа - а можливо все так тягнутиметься і до осені-). новий хазяїн в роз є, готує землю - це ОСББ на пісках, домовивилися з депутатом про бордюри++ і 2 машини землі - тож в них зараз "геопластика".
а в мене - нове завдання від чоловіка -
посилання на гугл фото
це північнозахідний бік одноповерхової (але 8 м заввишки) будівлі. Ці велетеньскі смереки ? чипати звісно не можна. З дня на день піднімуть і вирівнять бордюри, приберуть залишки бетону і моє завдання щоб це стало клумбою - )). Туди піде яливець грунтопокривний, флокс шиловидний, барвінок і плющ у тінь, бадан - все те що зможу знайти зимозелене.
ще не маю рішення що робити з тими смерекапми - вичищу звісно ... а от як тим дирам якийсь вигляд придати? - поки едина думка була - зробити пташине міцстечко - з десяток годівничок і хаток пташиних - це едине що спало на думку ... думала з часом якийсь муляж птаха там розмістити - декоративний але в природніх тонах - а подумала що сова, наприклад, відлякуватиме живих птахів.
Думаю докупити щось з жовтою хвоею - додати кольорів і залишити пару галявинок для можливо лілій і ще чогось з цибулинок - тре тільки вирішити кольорову гамму - є луки і сиреневі тюльпани до кольору флоксів-))) або ще думатиму - бо не дуже пам'ятаю наскільки неодночасно воно квітне.
далі ще є 2 дуууже великі ділянки. Одна суцільне пекло над комунікаціями, а навколо будівля і асфальт і проїзди транспортні друга північна і в тіні, але про них можу лише думати на майбутне - бо дуже велике, а всі гроші підуть на обладнання і ремонт, а не на рослини- ))).
отакі в мене звіти-)))