Тема: Шелковица
Показать сообщение отдельно
Старый 28.03.2019, 09:02   #644
Therion
Местный

Поблагодарили 3,379 раз(а) в 696 сообщениях
Therion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond reputeTherion has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Шовкун: щепити чи посадити нове дерево

Цитата:
Сообщение от pacat Посмотреть сообщение
Шановний Therion, ви мене не зовсім вірно зрозуміли, тому уточню. Потім щепіть молоді однорічні пагони, які відростуть або окуліровкою - влітку, або копуліровкою - весною
Я вибачаюсь, що не вірно зрозумів оці Ваші слова: "Щодо того чи варто його щепити: якщо діаметр штамба дерева досить великий - 10 см і більше, а висота дерева більше 2 м. - його щепити можна (як і будь-яке інше дерево), але не доцільно.". Я вважаю що доцільно, тому і написав.
І відносно літнього вічкування добавлю, що весняне вічкування, десь приблизно середина квітня-початок травня дає гарні результати.
Ну і порахуємо: 1.Весною зрізаєте дерево на потрібній висоті. За літо виростає багато порослі. 2.Весною щепите вічкуванням в приклад. І, бистріше за все, можливо, зав'яжеться кілька ягід, таким чином заодно і підтверджується сортність.
Такима чином, десь за два роки, маєте потужне дерево шовковиці з потрібним сортом, або як у мене, по два-три сорти на одному штамбі.
Я ніяким чином не піддаю ваші твердження критиці, лише намагаюсь доповнити.
pacat (28.03.2019), v.triv (28.03.2019), Zaja (28.03.2019)