Цитата:
|
Если у вас здоровый кишечник, вы хорошо и полноценно питаетесь, у вас отличное здоровье и нет дефицита биотина в вашем теле, но при этом плохо растут или выпадают волосы, вам не нужны никакие дополнительные добавки с биотином, они вам не помогут!
|
Ну логічно ж

. Якщо людина здорова і дотримується здорового і повноцінного харчування, то проблем з волоссям не буде, або будуть, наприклад спадкові, тоді ясно що ніякий вітамін не допоможе

середину цитати можна просто викинути і це буде абсолютно правда
У мене особисто проблеми з ЖКТ ще зі школи

. Ну і в цілому я не дуже багато знаю людей віком за 30 з ідеально здоровим ЖКТ. Хоча не те щоб я сильно цікавилась чужими шлунками

може здорових більше, ніж тих у кого є розлади. Але якось в яку приятельку пальцем не ткни, то язва, то кислотність, то підшлункова барахлить, то печінка.
Може тому багатьом біотин і допомагає, звідси і сотні захоплених відгуків про ефект
У мене точно був від нього ефект для нігтів, свої зовсім тонкі і ламкі, тільки після прийому біотину стали кращі, тоді як на волосся я вище чесно написала - думаю, що вплив був комплексний. А от по нігтям прямо на очах помітила зміни за кілька тижнів.
Ну і все ж таки я більше вірю довідникам, ніж блогам.
Компендіум
Цитата:
Ногти и волосы в основном состоят из белкового материала — кератина. Биотин играет важную роль в создании основы кератиновой субстанции. Таким образом, кератин улучшает структуру ногтей, волос и кожи. Биотин необходим для восстановления структуры ногтей, эффективно устраняет их ломкость и расслоение. Исследования показали, что биотин способствует устранению мелких морщин кожи лица, шелушений, себореи кожи головы и преждевременного возникновения седых волос, выпадения, ломкости волос.
Биотин стабилизирует содержание глюкозы в крови. Биотин является переносчиком серы, что положительно влияет на структуру кожи, волос, ногтей.
|
Але я не претендую на свою виключну правоту, вище просто мої висновки, які я зробила для себе, так само як автор блога зробила свої.

Тим більше треба ще враховувати особливості організму і його стан, що комусь ліки - іншому яд. (хоча тут ще раз оговорюсь, що біотин ядом бути не може, в найгіршому випадку просто не дасть результату)
Я взагалі свято вірую в чудодійну силу всих вітамінів групи В і ніхто мене не зможе в цій вірі похитнути