Показать сообщение отдельно
Старый 21.02.2019, 13:15   #1873
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Прививка и окулировка плодовых

я прийшла з дуже дитячими питаннями, але так розумію, що часу "курити форум" майже нема, бо може вже й не встигла

Що в мене є: дуже гарна доросла сортова алича. Із трутовиком. я вже за попередні роки вирізала їй більше половини крони, залишилось по суті три скелетні гілки, і вчора побачила що і на них повилазив трутовик (восени не було ніде, все було вирізано із запасом). Точно буду прибирати її, не хочу тримати розплідник зарази. Але сорт хочу врятувати.
Є поросль аличі-дички і сливи.

Що хочу: відкопати поросль, пересадити, прищепити на неї черенки з цієї аличі.

Питання:
1. Черенки сьогодні можна нарізати і в пакеті покласти в холодильник? Чи вже пізно? Чи рано?
2. Чи можна взагалі різати черенки із дерева із трутовиком (різати буду з тих гілок де візуально поки нема признаків хвороби) Чи краще й не морочитись і просто її спиляти і спалити?
3. Якщо поросль пересадити через кілька тижнів, на неї можна зразу ж і щепити? Чи занадто багато - і щеплення, і вкорінення?
4. Чи може варто пересадити поросль зараз, подивитись що з неї приживеться, і окулірувати вже влітку?
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Longe (21.02.2019), Zaja (21.02.2019), Бойківчанин (21.02.2019)