Показать сообщение отдельно
Старый 02.01.2019, 14:39   #23
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Теревенi 2018

Я, звісно ж, за екологію (в рамках адекватності, від шампуню і миючих засобів відмовлятись не збираюсь).
Але абсолютно впевнена, що набагато більшої шкоди екології завдають пакетики і пластикові пляшки.
Я сміття сортую - 1) органіку курям і в компост, 2) все, що можна спалити у котлі 3) пластик, рідко скло, метал - вивозимо в місто у баки.
Так от за тиждень передсвятковий у мене назбиралось 2 набитих сміттєвих пакети чималого об'єму тільки пакетів, пакетиків, кульочків і упаковок з-під всяких продуктів і покупок. Ну ще там 3 чи 4 консервні банки, але вони теж набиті вщент пакетиками. Думаю, це десь приблизно дорівнює одній ялинці за рівнем заподіяної шкоди. Якщо не більше...
Для порівняння - у мене за місяць максимум 2 пакети збирається, бо решту сміття так чи інакше утилізуємо своїми силами на місці. А тут, по суті, за 5 днів мішок пластику.
Пляшки окремо - їх хоч використаю ще десь на хазяйстві навесні.

Ці пакетики мене давно бісять, великими вже багато років не користуємось, накупили купу зручних сумок для покупок.
Але що робити з цими нескінченними маєчками я не знаю. Купила по жменьці різних видів цукерок - викинула 7 пакетів Це звичайно, зручно і комфортно. Але поки нема можливостей для адекватної утилізації - це біда.
А ялинку я хочу брати литу, думаю років 20 мінімум вона прослужить.
6 пользователя(ей) сказали cпасибо:
=marina= (02.01.2019), irysska (02.01.2019), Moonvalley (04.01.2019), Wolfin (02.01.2019), Деметра (02.01.2019), Долорес (03.01.2019)