Показать сообщение отдельно
Старый 15.12.2018, 11:28   #815
Анатолий
Местный

Поблагодарили 3,488 раз(а) в 1,081 сообщениях
Анатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Теплицы

Цитата:
Сообщение от yuzhanin Посмотреть сообщение
Дякую за пораду про насос.
Теплоємність буту та щебня одинакова, якщо брати на тону, але щебінь для мене більш пластичній матеріал, а те що він буде нагріватися швідше може бути і плюсом в короткі дні кінця лютого, березні та квітні, а в інші місяці для мене теплонакопичення менш важливе..
В мене нема практики по обігріву теплиць, але трохи знайомий з фізикою. Ваші 2 т води і 10 т щебня можуть накопичити абсолютно однакову енергію. Може не варто морочити голову з щебнем, а запустити ще пару тон води? Тим більш, що це набагато дешевше, і мороки менше. Те, що камінь на дотик тепліший, зовсім не значить, що він запасся більшою енергією ніж вода. Проблему, що вода, має нижчу теплопровідність вирішити неважко.
Може ви знаєте де взяти рукав ПВД для теплиці?

Последний раз редактировалось Анатолий; 15.12.2018 в 12:09.
Анатолий вне форума  
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
yuzhanin (15.12.2018), Zaja (15.12.2018)