Показать сообщение отдельно
Старый 25.11.2018, 02:33   #36
Валерий Дмитриевич
Освоившийся

Поблагодарили 257 раз(а) в 75 сообщениях
Валерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the roughВалерий Дмитриевич is a jewel in the rough
По умолчанию Re: Саженцы из косточки

[QUOTE=Оксана365;1179146]Дякую, справді просто і логічно.
Шановна Оксана однозначну відповідь на Ваше питання я дать не можу все залежить від підщепи (сіянцева чи вегетативна середньоросла сильноросла) дліни вставки сорту прищепи.Якщо прищеплювати вставку на висоті штамба дерево раніше вступає в плодоношення але зменшується урожайність (хотя це помітно при посадці гектарами) І через 2-3-4 роки діаметр підщепи був у 1,5-2 рази менший за діаметр вставки. Необхідно було проводити борознування кори підщепи.При низькому розміщенні вставки в 10-14-річних дерев з вставками М9 зявлялась прикоренева поросль яку потрібно вирізати на кільце. З огляду на все це я зупинився на висоті зручності проведення щеплення 20-30см.В грудні заготовляв живці вставки М9 дліною 26-30см.і живці сортів прищепи.В січні проводив щеплення 3-х вічкову прищепу на вставку їх зафарбовував водоємульсіонною фарбою підсушував і зберігав в холодильнику в поліетиленових пакетах. Дліна вставки десь 20см.це від верхньої частини нижнього зрізу до нижньої частини верхнього зрізу. На вставці осліплював вічка залишаючи 2 напротів майбутніх зрізів і ще 1 зверху нижче майбутньої обвязки Зрізи робляться таким чином щоб на протилежній стороні середньої частини зрізу було вічко.Це на підщепі вставці і прищепі. Основну частину щеплень робив в січні-лютому м-ці на заготовленних з осені відсадках 54-118 в прохолодному приміщенні. Решту лютий-квітень м-ць на шкілці. Косі подовжні зрізи робив переобладнаним сікатором і саморобним настільним пристрієм на три діаметра різок.Висажував зимові щепи ранньою весною. Оксана це Ви цікавитесь просто так чи хочете виростити саджанці зі вставкою.Якщо нема чим щепить я можу поділиться.Вибачаюсь за можливі помилки і не ставлю коми бо мені допомагає внук. Якщо будуть питання задавайте. Успіхів. Валерій Дмитрович.

Последний раз редактировалось Валерий Дмитриевич; 25.11.2018 в 08:48.
Валерий Дмитриевич вне форума   Ответить с цитированием
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Creativniy (28.11.2018), влад73 (08.04.2020), Оксана365 (25.11.2018)