Цитата:
Сообщение от did_Panas
Якщо майже, то значить десь щось упустив. Якщо не важко, поясніть де?
|
Шановний did Panas я тоже в свій час вибирав насіння зберігав в холодильнику а результат був поганий .Тому я почав не вибирати насіння а обрізати плоди оставляючи качанчики з насінням і зберігав їх в холодильнику в поліетиленовому пакеті. Назбиравши певну кількість я їх висаджував просто розкладаючи на поверхні грунту рядочками десь через 5 см.між плодами і рядками. Сюди ж добавляв надгнивші плоди не придатні для споживання .Зверху засипав 10-15см. свинячим гнієм з тирсою чи просто любою тирсою за виключенням дубовою.Границі посадки відмічав кілочками щоб як випаде сніг його відгорнути і як писав вище досадити, замульчувати і загорнути снігом.Остається чекати до весни і як тільки зявляються сходи десь при їх висоті 5-8 см.просто рукою заглибивши пальці в мульчу легко вириваємо пучки розсади.Остається легко розділити розсаду прищипнути точку росту корінця і висадити її в шкілку.Кого цікавить як я зберігав насіння кісточкивих чи вирощування саджанців яблунь з проміжною карликовою вставкою за один рік звертайтеся. Валерій Дмитрович.