Цитата:
Сообщение от Матильда
Не знаю, как в почву заделывать, но я каждый год листву грецкого ореха на грядки кидаю. Какого-либо вредного эффекта для растений не заметила.
|
У меня на участке растет два огромных ореха. От них имеется небольшой заработок в смысле продажи ядер орехов - около двух тысяч гривен в год. Естественно, с этих деревьев осенью собирается огромное количество листьев, которые идут на компост. Перегнивают эти листья туго - нужно периодически перелопачивать, мешая с другой органикой. Но в результате компост получается вполне себе неплохой и урожай овощей от его применения заметно увеличивается.
---------- Post added at 10:31 ---------- Previous post was at 10:24 ----------
Цитата:
Сообщение от WBU
Повністю погоджуюсь. Але якщо сіяти у травні, то морква взагалі може не зійти через відсутність вологи. А поливати її не маю змоги і можливостей.
Єдиний для мене варіант - спробувати вибирати раніше. Але не знаю, як у такому випадку буде зберігатися
|
У мене невеличка ділянка біля будинку, тому я практикую повторні посіви. Так, моркву, зазвичай, сію після збирання ранньої картоплі. В цьому сезоні вдалося посіяти моркву на початку липня. На даний момент морква виглядає чудово - коренеплоди діаметром сантиметрів по три і листя зелене та свіже. Думаю, до кінця жовтня (час збирання), коренеплоди ще підростуть. До речі, така морква зберігається набагато краще сіяної весною.