Показать сообщение отдельно
Старый 28.08.2018, 20:55   #719
Олександр
Местный

Поблагодарили 4,573 раз(а) в 325 сообщениях
Олександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Сезон 2018. Хвалимося трояндами.

Наталя, прорихлюю троянди тільки раз в рік- весною, коли до кущів добратися значно легше.
Поцарапаний я теж сильно після роботи з трояндами
Бур'яни ростуть сильно... прополка забирає багато сил, і така густа посадка перешкоджає прополці. Але якось справляюся. Буває залажу між кущі, і "боюся дихати", щоб не отримати по обличчі Особливо потрібно вважати на очі.
Розглядаю варіант мульчування агроволокном і поверх корою. Тоді мій обєм робіт би сильно зменшився (за рахунок прорихлення, і особливо прополки). Але переживаю, як миші зреагують на таке мульчування.
Коли замульчував кокосовими чіпсами-буряни майже не росли. Але то дорого і миші такій мульчі теж радіють.
Кущі провітрюються слабо, і при наших дощах-це додатковий великий мінус. Плюс в тому, що моя ділянка провітрюється, оскільки не загороджена деревами, тільки з північної сторони будинок, з південної сторони відкрита сонцю (правда, сонячних днів у нас маловато). Обовязково оприскую профілактично різними фунгіцидами, а також молочною сивороткою з йодом.
Цієї весни поміняв мою схему догляду, троянди значно здоровіші, незважаючи на дощі. Проте зараз деякі кущі (не багато...) стоять майже без листя від чорної пятнистості. Свою схему догляду за трояндами показував деяким знайомим розоводам, у всіх реакція була однакова-, тому розуміючи що далеко не кожен розовод готовий вкладати (і це теж правильно) стільки сил і часу як я, у відкритий доступ свою схему не пишу.
irina s (28.08.2018), lebedi (28.08.2018), Nice.helen (28.08.2018), OdJenya (28.08.2018), Red (30.08.2018), svetalim (06.09.2018), tatyana.c (13.09.2018), Zaja (28.08.2018), Марита (29.08.2018), Музей (30.10.2018), Сынуля (29.08.2018), Фиорентинка (28.08.2018)