Цитата:
Сообщение от OdJenya
... Доктор Массад как переносит солнце, не плавится, сколько дней держит цветок? ...
|
Женя, мій сад знаходиться на початку Карпатських гір, Львівської області, 100 км від Львова. Як і Марина написала, в Карпатах літом зовсім інший клімат, ніж в Одесі і ніж на більшій частині території України. Наприклад, в липні цього року в селищі, де знаходиться мій сад, було всього приблизно 2-4 дні без дощів. А червень місяць, на котрий приходиться перша хвиля цвітіння, у нас середньостатистично- найбільше дощів в році, в порівнянні з іншими місяцями. Тільки не подумайте, що то так добре. Через дощі троянди посилено хворіють, загнивають в бутонах, квіти не розкриваються повноцінними, сильні зливи оббивають багато квітів, холодне літо перешкоджає хорошому утворенню бутонів для повторного цвітіння і т.д. Літом часто одягаю теплий світер або куртку, оскільки сильно холодно. За це літо вище в горах і в сторони від нас вже декілька разів випадав сніг. Минулого літа на першу (саму пишну) хвилю цвітіння прийшлися три дуже сильні зливи, котрі масово оббивали квіти, і на скільки памятаю-два ураганні вітри, котрі не лише шкодили трояндам, а навіть поламали стовбури дорослих дерев, також в цей час був один град. Цього літа-просто холода, дощі і зливи, так що можна сказати-нам "повезло", в порівнянні з минулим літом. Так що щоб отримати такий результат як на цих фото, котрі показую, приходиться дуууже багато працювати.
Docteurs Massad, на скільки памятаю, жару переносить краще, ніж дощі. У мене посаджені поруч три кущі цього сорту, але наростають покищо слабо. Квіти дуже красиві, і в теплому кліматі, думаю, цвісти буде пишно. Квіти тримає в мене приблизно 3-4 дні, але з віком напевне триматиме довше.