Цитата:
Сообщение от Ксеня
Доброго дня, Олександр. Ваші троянди викликають заздрість
І є питання  Burgundy Ice - яка висота і скільки кущів посаджено поруч? І у пості 701 останнє фото - за Sophy’s rose виглядає якась коралового кольору, хто це?
|
Ксеня, доброго дня!
Заздрість-погана звичка людини, краще радіти, ніж заздрити, тоді хорошого стає більше

Burgundy Ice в мене посажені поруч два кущі, висота приблизно- трохи менше 1м., а ширина кожного приблизно 0,8м.
За Sophy's Rose трохи виглядає Uetersens Rosenkonigin. На фото може виглядати, що всі кущі почуч, а насправді посажено окремо три кущі. Uetersens Rosenkonigin купив в свій час у Миколиній Садибі, один кущ прийшов в жахливому стані, він і не прижився, а інші сильно хворіли і хворіють (причину бачу в заражених кущах від продавця), думаю чи не викопати їх, набридло боротися з болячками. Але сам сорт красивий.
---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 19:51 ----------
Цитата:
Сообщение от OdJenya
Посадила весной все вместе, саженцы были все красивые, здоровенькие, качественные (только некоторые был в контейнерах с листиками и веточками уже, а другие были просто ОКС - веточки без листиков, по 2-3-4 веточки) почти в одинаковых условиях растут (на солнце), укоротила все, ямки заправила все одинаково, несколько раз всех поливала корневином и брызгала эпином. ...
|
І все-таки, я бачу причину в тому, що ці кущі ще не набралися сили або покищо важко справляються зі стресом. Ви після посадки гілки прикривали грунтом або інакше притіняли?
Часто можна почути рекомендацію, що щойно посадженим кущам потрібно обривати перші бутони, щоб рослини не тратили сили на цвітіння, а займалися більше нарощуванням коріння. Розоводи по-різному відносяться до такої рекомендації, але я все ж стараюся обривати перші бутони (розміром з рисове зерно, тобто якомога швидше або як получиться). І ще-ніколи не очікую від саджанців в перший рік повноцінного цвітіння чи квітів. Якщо бачу в перший рік повноцінні квіти- для мене це як додатковий бонус, а не як обовязок куща. Прижилися-і вже добре. А цвітіння буде пізніше.