
Сорт порціонного гарбуза з періодом вегетації 70 днів. Швидко дозріває, готовий до вживання вже в кінці серпня – вересні. Плоди з приємним присмакоом горіха, масою 1,5 – 2 кг. Щільний м’якуш ідеально підходить для приготування супів, пирогів, каш, можна заморожувати. Зберігається 2 – 3 місяці.
Інтерфлора. Каталог насіння 2017. -- С. 27.
Он же:
Тыква "ЮЧИКИ КУРИ ХОККАЙДО" (HOKKAIDO)
Японский сорт 90–100 дней. Плотная мякоть идеально подходит для приготовления супов и пирогов, ее можно замораживать. Хоккайдо быстро созревает и готова к употреблению уже в конце августа – сентябре. Плоды разнообразной формы: шаровидные, сплюснутые, грушевидные. Окраска от темно - зеленой до розово - оранжевой. Вес около 1,5–2 кг, привкус сладковатый, ореховый. Эти тыквы прекрасно себя чувствуют в условиях средней полосы России, где выращиваются по обычной технологии.
https://gollandskie-semena.ru/goods/...BC%D1%8F%D0%BD
Такий сорт вже декілька років пропонується торгівельними організаціями. В мене він вперше цього року, і вже визрів. Садила десь 6 – 8 травня, не раніше, насінням прямо у ґрунт. Першого зірвала 29 липня. Тобто від висіву до першого збору пройшло десь 82 дні. Це зовсім непогано, як гадаєте?
Спробую цього японського гарбуза печеним з яблуками та медом.