Показать сообщение отдельно
Старый 08.07.2018, 17:48   #1280
Анатолий
Местный

Поблагодарили 3,488 раз(а) в 1,081 сообщениях
Анатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Обрезка и формировка плодовых

Цитата:
Сообщение от Pixie Посмотреть сообщение
Анатолій, так страшно дерево угробити.
Ну тобто у мене в голові конфлікт - вік життя вишні до 20 років, а я їй зараз зроблю секир башка, чи вона не загнеться взагалі? Ну чи наприклад, знову ж зважаючи на цю "догму", може я буду старатись, потім чекати рік-два, а толку буде нуль, бо вона вже видала весь свій ресурс і більше не зможе, хоч як не ріж. То я тоді краще на її місце персики чи абрикоси посаджу, бо це в мене чи не єдине місце, захищене від північних вітрів, як рекомендується для посадки персика.

Чи той вік, що пишуть, то щось таке середньостатистичне і зовсім не догматичне?
Ну ви фото хоч якесь вставте, де штамб видно, якої він товщини, чи не пошкоджений? Якщо він в нормальному стані то вишні відростуть і ще як мінімум років 5, на мою думку ви будете з вишнями (можливо). Те що дерево не пропаде, то це більш ймовірно, але чи буде воно плодоносить як вам хочеться, то це питання. Але, якщо вам нема куди садити персики і абрикоси, то я б давно їх викорчував без жалю (шашлик дуже смачний на вишневих дровах) і посадив би нормальні сортові вишні в іншому місці. Це дуже переконливий аргумент, без персиків з абрикосами не можна.
Але тут виникає ще одне питання, на скільки добре будуть почуватися саджанці персиків і абрикос на вже збідненій вишнями землі?
Анатолий вне форума  
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Irenyar (11.07.2018), Orupa (24.10.2018), Pixie (08.07.2018), Zaja (08.07.2018), Долорес (08.07.2018)