Показать сообщение отдельно
Старый 07.07.2018, 15:47   #1270
Анатолий
Местный

Поблагодарили 3,488 раз(а) в 1,081 сообщениях
Анатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond reputeАнатолий has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Обрезка и формировка плодовых

Цитата:
Сообщение от Pixie Посмотреть сообщение
- Чи має взагалі сенс обрізати десь 2/3 висоти крони по скелетним і сильно прорідити/вкоротити решту гілок? Чи занадто високий ризик що дерево взагалі загнеться після такого? Чи можна ризикнути і може воно дасть приріст і омолодиться? (ну і головне - чи буде плодоносити краще)
- Якщо обрізати, то певно ж весною? Тобто на 19 рік вишні в мене не буде, можливо почне плодоносити на 2020?
- Чи ще зараз/восени можна дати якусь підкормку, шоб підтримати чи то надати сил дереву, щоб воно легше перенесло обрізку наступної весни і мало ресурс для нового приросту? Чи вже пізно підкормлювати?
Думаю, що вишня, як і усі дерева мають потенціал до омолодження. Ризику немає ніякого. Я б не укорочував би гілки, а зрізав би їх повністю, біля розгалуження. (прорідити). Якщо зависокі, то зрізати на потрібну висоту (знову ж біля розгалуження) . А підживлювати ніколи не пізно (дивлячись чим), але я б і не підживлював би (велика коренева система, на малу кількість гілок, ріст молодняка піде сам собою. Якщо правильно обрізати то і урожай думаю буде, ви ж не обріжете всі гілки. Перш ніж пиляти, добре подумайте, які саме гілки будуть залишені і що ви отримаєте в результаті. Але хто його знає, як би я поступив на вашому місці, може б нові посадив, або і те і те одночасно. Якщо я не помиляюсь, то вкорочувати кінцеві тоненькі гілки на вишнях кущового типу не має сенсу.
Анатолий вне форума  
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Pixie (07.07.2018), Svetmay (09.07.2018), Долорес (07.07.2018), Лешик (10.07.2018)