Цитата:
Сообщение от Олександр
Лєна, пояснісь будь-ласка, чому неможлива резистентність до міді? В моєму розумінні, мідь-це один з видів фунгіцидів (навіть при бактерицидній дії), а до кожного фунгіциду можливе вироблення резистентності, навіть до трьохкомпонентних, якщо ними часто користуватися, і не чергувати їх з іншими препаратами.
|
може тому, що дія міді зводиться до денатурації білка та сильного окислення... а як взагалі може виникнути резистентність до окислювання? денатурація - це про те, що мідь змінює структуру білків так, що вони втрачають свої властивості і функції. Говоримо про білки - маємо на увазі спори, що прорастають. Відомо, що спори накопичують мідь, але про резистентність теж не йдеться, бо коли концентрація досягає певного значення - спора гине. То як варити яйце. Можна в теплу воду покласти і воно буде рідке, але резистентності до тепла не виникне - закипить коли, тоді і біленьке тверденьке стане :)