Показать сообщение отдельно
Старый 30.06.2018, 12:43   #2732
usm
Увлеченный
 
Регистрация: 15.09.2016
Адрес: Харьков
Сообщений: 226
Сказал(а) спасибо: 487
Поблагодарили 487 раз(а) в 134 сообщениях
usm is a glorious beacon of lightusm is a glorious beacon of lightusm is a glorious beacon of lightusm is a glorious beacon of lightusm is a glorious beacon of light
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Цитата:
Сообщение от Олександр Посмотреть сообщение
Лєна, пояснісь будь-ласка, чому неможлива резистентність до міді? В моєму розумінні, мідь-це один з видів фунгіцидів (навіть при бактерицидній дії), а до кожного фунгіциду можливе вироблення резистентності, навіть до трьохкомпонентних, якщо ними часто користуватися, і не чергувати їх з іншими препаратами.
може тому, що дія міді зводиться до денатурації білка та сильного окислення... а як взагалі може виникнути резистентність до окислювання? денатурація - це про те, що мідь змінює структуру білків так, що вони втрачають свої властивості і функції. Говоримо про білки - маємо на увазі спори, що прорастають. Відомо, що спори накопичують мідь, але про резистентність теж не йдеться, бо коли концентрація досягає певного значення - спора гине. То як варити яйце. Можна в теплу воду покласти і воно буде рідке, але резистентності до тепла не виникне - закипить коли, тоді і біленьке тверденьке стане :)
usm вне форума  
8 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Dajana (18.07.2018), Gusenitsa (30.06.2018), Lemurka (24.07.2018), Zaja (17.07.2018), Долорес (30.06.2018), Лешик (02.07.2018), Оксана365 (30.06.2018), Олександр (30.06.2018)