Показать сообщение отдельно
Старый 26.06.2018, 18:11   #2725
Олександр
Местный

Поблагодарили 4,573 раз(а) в 325 сообщениях
Олександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond reputeОлександр has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Болезни роз ( продолжение)

Цитата:
Сообщение от Восторг1 Посмотреть сообщение
... Прошу подсказать, на что похоже..
Можливо, сіра гниль?
По описанню розумію, що питання в звичайній непереносимості бутонами і квітами вологи.
Про листя не можу сказати нічого без фото.
Бажано детальні фото і бутонів-квітів, і листя.

---------- Post added at 14:11 ---------- Previous post was at 13:51 ----------

Цитата:
Сообщение от Gusenitsa Посмотреть сообщение
...
Задля цікавості можна спробувати у домашніх кустарних умовах зробити такий експеримент. У чисту стерильну банку на дно налити кілька мл кип'яченої води для підтримання постійного рівня вологості. На дно банки поставити якийсь теж стерильний стакан і на нього вже вільно покласти пару уражених листочків. Банку закрити.
Через пару діб при кімнатній температурі повинні утворитися плодові тіла гриба, що викликав захворювання. Який колір матимуть ці плодові тіла?
Чи може буде не спороношення, а з'являться краплі брудної рідини?
...
Лєна, нарешті відписуюся по цьому експерименту. Був трохи зайнятий, тому навіть забув, що поставив листя на експеримент.
Перше фото моє, друге- знайомої з Білорусі.
Мої листя простояли більше місяця... (можу повторити при потребі цей експеримент). Плодових тіл гриба не бачу, крапель брудної рідини теж не бачу. Поражені ділянки листя більше потемніли, і йде природнє всихання листя. Листя покрито павутино-подібним нальотом, але то нормально, напевне, при такому довгому часу знаходження у вологому середовищі. Напевне, йде додаткове пожовтіння листя, характерне при цій хворобі:

Друге фото, знайомої. Експеримент тривав приблизно тиждень часу. Додаткові плодові тіла не утворилися, колір поражених частин не змінився, брудної рідини не виявлено:
Gusenitsa (26.06.2018), Восторг1 (26.06.2018), Долорес (28.06.2018), Елка (29.06.2018), Лешик (28.06.2018), Марлена (26.06.2018)