Показать сообщение отдельно
Старый 26.06.2018, 00:14   #431
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Консервация (то, что не попало в другие темы)

у мене на комбайні Бош є насадка-протиралка При цьому від самого комбайна я зовсім не у захваті, все частіше випливає мисля його замінити, але в сезон закаток ця протиралка і насадка для різки кубиками - як знахідка. Шкода що решта 10 місяців в році він мене не задовільняє

Смородину і порічку протираю, вихід сухої маси - десь близько 10% від загрузки. Тобто жмих не просто сухий, а дуже!! сухий. Але на виході таки не сок виходить, а, скоріше, пюре. Наприклад з порічки протертої +0,5 її ваги цукру, без всяких конфітюрок і пектинів за "тричі довести до кипіння" виходить желе.

Хоча абрикосу мама в минулому році взагалі закатала буквально пропастеризоване пюре, перебите на блендері, вийшов такий ядрений концентрат. Розводили 1 до 1,5-2 водою і виходить сок консистенції густіше ніж магазинні А економія місця значна, зберігати 1-1,5 л банки чи 3 л - є різниця.
7 пользователя(ей) сказали cпасибо:
kat-leo (26.06.2018), Lusenka (26.06.2018), Red (26.06.2018), SVETTA (26.06.2018), Ветка (26.06.2018), Ирина X (29.06.2018), Света Ш (29.06.2018)