Цитата:
Сообщение от Ewa
...Может кто посоветует био препарат от вирусных и бактериальных инфекций на плодовых, чтобы можно было обработать по плодам.
|
Я обробив огірки і помідори у теплиці Трихофітом. Пишуть, не обробляти тільки грибів.
У теплиці на листках огірків білі п'ятна, ніби як цвіль (гриби). Не подіяв за два дні Трихофіт...
Сезар потрібно шукати у столиці, він дорожчий за Актофіт (на базарах ще не продають

), і явно ефективніший, баклажани вже зав'язалися, а ще чисті, жуки за 2 місяці не погризли.
У Актофіту і БТУ (Бітобакс...) - трохи різний спектр дії на шкідників (мене лякає павутинний кліщ, білокрилка, тля), тому і змішую, щоб доповнювало і збільшувався обхват шкідників..
Що стосується безпеки - гриби Печериці (Шампіньйони) можна споживати сирими, так кажуть (не пробував, лише після гарячої обробки). Але ж гриби споживаємо порціями, по 100-200 грамів чи навіть кілограмами, а скільки грибів з біозасобів потрапить у їжу з 200-грамової концентрованої емульсії? 40 мл на 10 літрів води на 2-4 сотки! Ми ж овочі-фрукти миємо, щось і варимо-тушкуємо, де ті гриби будуть і у якій мізерній концентрації, та оцет у салати і шлунковий сік навіщо?

. Це- не системні хімічні отруйні речовини, котрі проникають у плоди. Я так думаю.