Цитата:
Сообщение от Therion
Дельбар Жюбиле:
|
Після такого фотозвіту

будемо чекати від вас фото дозрілих плодів! Дуже хочеться побачити і почути вашу оцінку, бо й сам нащепив цього року деякі із вказаних сортів
Хорошого урожаю!
---------- Post added at 10:35 ---------- Previous post was at 09:44 ----------
Цитата:
Сообщение от марианна
Что-то я не нашла темы о болезнях деревьев. Очень извиняюсь, но прошу помощи. Яблоня растет на "задворках" и вот что я увидела...
Прошу помощи у знатоков, что делать дальше с ней.
|
Тема про хвороби і шкідників яблуні та груші - одна з найдовших

Ось
пост цієї теми із схожою проблемою.
Переглянув, що пишуть: можна спробувати зачистити і полікувати, але підтримую Анатолія, що дерево на фото 1 краще викорчувати і спалити.
В мене був схожий досвід: обрізав трирічну яблуню і заніс чорний рак, бо цією ж пилкою обрізав старі дерева, які вже були ним поражені. Чорний рак пошкодив стовбур діаметром 3-4 см на висоті 35 см. від поверхні грунту, де був зріз. До осені рана збільшилась і здорової кори залишилось близько сантиметра. Лікувати сенсу вже не було.
Наступної весни (2017 рік) зрізав деревце нижче 5 см. від рани і нащепив сорт "Пілот" методом за кору, бо це була дичка. Наразі ніяких слідів чорного раку немає, ріст прививок досить інтенсивний. Штамб обробив садовою фарбою.
Ось фото зроблене три тижні тому:

Вже не пам'ятаю де читав, що кожен випадок треба розглядати індивідуально, враховувати силу росту дерева, його стан і т. д. В мене була дичка, а не культурний сорт, а вона, відповідно, більш витривала.