Показать сообщение отдельно
Старый 17.05.2018, 01:44   #1165
roverspam
Увлеченный

Поблагодарили 85 раз(а) в 59 сообщениях
roverspam will become famous soon enough
По умолчанию Re: Голубика и клюква

Цитата:
Сообщение от Наташа Кулибина Посмотреть сообщение
правда, вона постійно замульчована сосновим опадом, що постійно поновлюється, і регулярно поливається дощовою водою з бочки... І мені хочеться вірити, що під мульчею відбуваються правильні біологічні процеси, що забезпечать моїм кущам ріст і розвиток незважаючи на мою забудькуватість))))
А який слой мульчі у Вас? Тому що ось читаю Курлович, там написано 5-15 см, ще й при посадці, я взагалі не можу уявити, це ж саженець весь засипати. Насипав 2-3 см стружки і мені здається, що більше фізично нікуди...

Цитата:
Сообщение от Наташа Кулибина Посмотреть сообщение
про сульфат магнію в білоруському рецепті не вказано, але мікроелементи також потрібні рослинам, тому я їх і додала (свого роду імпровізація), з борною кислотою також експеримент, бо агрус почав давати вищі врожаї, коли йому запропонували бор (у нас на ділянці піщаний грунт). Щоб вирішити чи треба вносити додатково сульфат амонію, треба оцінити розмір щорічного приросту і якщо він вас не влаштовує, то можна додати ще добрив.
Десь я про цей магній читав відносно голубіки...
Я також додав сульфат магнію і цинку при посадці, чого - не знаю, також імпровізував Борну кислоту не додавав. А що агрус, набагато кращий став? Скільки під агрус додавали (під кущ)? А то у мене також піщана почва
roverspam вне форума