а ще - в кого є доступ до бузини весною, зробіть сироп і квас із квітів бузини. Це така штука - бомба!

Краще всяких лимонадів. Чоловік дуже любить всякі гидкі фанти-коли, але вже з Нового Року ходить питає - а коли буде отой смачний сиропчик?
У мене на одній межі ціла посадка бузини, і розумію, що краще туди якийсь виноград посадити чи ліщину, але не хочеться корчувати, заради квітів для сиропу.
Тут в 1 банці з лимонами, в другій з апельсинами. Квіти і цитрусові після проціджування сиропу ідуть в квас. Хоча він мені не схожий на квас, а реально на смачний лимонад

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:34 ----------
Цитата:
Сообщение от did_Panas
А рецептик не підкажете?
|
спитаю точно скільки цукру, але в цілому - сік пастеризується, на 3-л банку десь 3-5 кружальців лимону товстеньких, десь до 1 см товщиною і жменьку ягід. У нас в морозилці до цього часу доживає кизил, тому частіше за все там він. Ягоди, в принципі, більше для відтінку, ніж для смаку. А от кількість цукру уточню і відпишусь