Цитата:
Сообщение от Gusenitsa
Дивно, чому ж у такому кліматі абрикоси не ростуть?.... 
Забагато вологи? весняні приморозки?
|
Саме в цьому р-ні в якому тепер проживаю абрикосі не прижились, бо не маю культури вирощування даної породи, порода не з самих простих у вирощуванні(так само як і персик). Що казати про абрикоси, коли яблуні, ростуть у людей так що страшно на неї глянути.По-друге, так це дійсно весняні заморозки. В мене гірський р-н. Зовсім інша ситуація у низинних (теплих) р-нах. Там вирощують всі масові породи дерев. Відстань у 40км(між центрами р-нів), а температура різниться в межах 4 градусів.
Викорчував я Монастирський, Особливий Денисюка та Лескоре, так таких смачних абрикосів навіть я не їв(я виріс саме в низинному р-ні). Перші два це просто вершина смакових та декоративних якостей.
На даний час в мене росте абр. Сирена. Поспостерігаю за нею

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
Цитата:
Сообщение от did_Panas
Один "пан" з Івано-франківщини мені "авторитетно" заявив, що "цей сорт не для нашої країни. Його домівка Австралія". Згадувати його не хочеться за такі слова...
|
Закарпаття не варто порівнювати з Франківщиною, зовсім інший клімат.
Франківщина схожа на Львівщину, але ні в якому разі це не Закарпаття.
Гірська частина області схожа на сусідні області, але низинні це інший клімат.Я відповідаю про себе. Окремі яблука масою до 400гр десь так.
Бребурн знімаю в кінці жовтня. Він тоді як раз колір набирає. Головне не проспати приморозки(в день +20, а в ночі -1 на ґрунті).
Зазвичай перші морози(-5) це середина листопада.
Продавець спитав з якої я області. Коли я відповів, що із Закарпаття то продав саджанець(можливо знав про умови вирощування сорту).
Хоча я думаю, варто посадити я побачити як буде рости даний сорт яблуні

.