Ну не з 2008, а з 2015 до 2018
Цитата:
The United States Food and Drug Administration ordered that trans fat is to be eliminated from food processing after a three-year grace period beginning in June 2015, to then be implemented by June 18, 2018.[45]
|
І питання не в корисності трансжирів, а в тому чи є вони в конкретному продукті і
скільки їх там
Бо, наприклад, у вершковому маслі їх може бути 7гр із 100. А в маргарині 0,2гр із 100
https://prnt.sc/ixo0fq Пруф
Ну і:
Штучні транс-ізомери жирних кислот утворюються при гідрогенізації олій,
під час смаження їжі, їх багато при промисловому виробництві випічки (кулінарні жири та кондитерські жири).
Всі перестали смажити котлетки? А трансжири утворюються при нагріванні рослинних олій. Найменше - при нагріванні пальмової олії

Яка є в наших широтах ще більшою страшилкою, ніж маргарин