Показать сообщение отдельно
Старый 28.03.2018, 19:57   #1407
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Изделия из теста(торты, пироги, ватрушки, несладкая выпечка)

По-перше, справжнє масло ще спробуй знайди. Ускладнюю умову: спробуй знайди не за 250 грн/кг. Єдина гарантія - збивати самим. Але тут постає питання у якості молока. Ви точно-точно знаєте, чим годують і як лікують корівку, молоко від якої ви берете? А що додають у молоко, щоб його довезти до базару? Про його потрібну кількість і про вартість такого масла для випічки я промовчу просто.
По-друге, далеко не у всій випічці можна замінити тверді масла рідкими. З пісочним тістом такий номер не пройде.
Ну і по-третє, я більше схильна вірити хімікам, ніж теоретикам ЗОЖу і статтям з розважальних сайтів
Наприклад, це відома письменниця, а за освітою - хімік. Юлія Смаль:
Цитата:
Трансжирів в нашому світі найбільше в коров’ячому молоці і продуктах його переробки (та й то тому, що вона вегетаріанка і їсть багато рослинної їжі). Трансжирами, по хорошому, можуть бути лише ненасичені рослинні жири (після певних маніпуляцій), гідрогенізований жир (сиріч, маргарин) - не містить трансділянок, оскільки тому й гідрогенізований, то ні цис-, ні транс-ізомерів не утворює.
Тут також є про трансжири

Я печу на маргарині, але, в принципі рідко. Та коли печу, то ніяких сумнівів не маю. Не шкідливіше, ніж з'їсти морозиво з магазину, імхо.

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:51 ----------

Уже якось хотіла поділитись, але забула. Ділюсь дуже простим рецептом швидкої випічки. Буквально - 2-3 хвилини на відмірювання продуктів і уже ставиш в духовку чи мультю, через 40 хвилин дістаєш смачний пундик
Набір продуктів елементарний (без маргарину). Навіть можна сказати - бюджетний.
За затратами продуктів/часу/зусиль відносно до результату - це моя улюблена випічка
Тістечко Вокзальне Назва так собі, не лякайтесь

Часто печу в мульті 1/2 порції, розрізаю на 2 частини, промазую сметанним кремом - вуаля, тортик. Для любителів швидких безпрограшних рецептів і вологого тіста
11 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Elly (29.03.2018), Irenyar (29.03.2018), irysska (28.03.2018), Moonvalley (29.03.2018), Red (29.03.2018), SVETTA (28.03.2018), Vikulya (28.03.2018), АнтонинаА (29.03.2018), Гала (29.03.2018), Деметра (28.03.2018), стелла (28.04.2018)