По-перше, справжнє масло ще спробуй знайди. Ускладнюю умову: спробуй знайди не за 250 грн/кг. Єдина гарантія - збивати самим. Але тут постає питання у якості молока. Ви точно-точно знаєте, чим годують і як лікують корівку, молоко від якої ви берете? А що додають у молоко, щоб його довезти до базару? Про його потрібну кількість і про вартість такого масла для випічки я промовчу просто.
По-друге, далеко не у всій випічці можна замінити тверді масла рідкими. З пісочним тістом такий номер не пройде.
Ну і по-третє, я більше схильна вірити хімікам, ніж теоретикам ЗОЖу і статтям з розважальних сайтів
Наприклад, це відома письменниця, а за освітою - хімік. Юлія Смаль:
Цитата:
Трансжирів в нашому світі найбільше в коров’ячому молоці і продуктах його переробки (та й то тому, що вона вегетаріанка і їсть багато рослинної їжі). Трансжирами, по хорошому, можуть бути лише ненасичені рослинні жири (після певних маніпуляцій), гідрогенізований жир (сиріч, маргарин) - не містить трансділянок, оскільки тому й гідрогенізований, то ні цис-, ні транс-ізомерів не утворює.
|
Тут також є про трансжири
Я печу на маргарині, але, в принципі рідко. Та коли печу, то ніяких сумнівів не маю. Не шкідливіше, ніж з'їсти морозиво з магазину, імхо.
---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:51 ----------
Уже якось хотіла поділитись, але забула. Ділюсь дуже простим рецептом швидкої випічки. Буквально - 2-3 хвилини на відмірювання продуктів і уже ставиш в духовку чи мультю, через 40 хвилин дістаєш смачний пундик
Набір продуктів елементарний (без маргарину

). Навіть можна сказати - бюджетний.
За затратами продуктів/часу/зусиль відносно до результату - це моя улюблена випічка

Тістечко
Вокзальне 
Назва так собі, не лякайтесь
Часто печу в мульті 1/2 порції, розрізаю на 2 частини, промазую сметанним кремом - вуаля, тортик. Для любителів швидких безпрограшних рецептів і вологого тіста