можете сміятись, але мені
чоловік! постійно намагається підсунути книжку Чоловіки з Марсу, жінки з Венери.
Він її прочитав сам, навіть не знаю що його навело на цю думку, і спочатку натякав мені прочитати її в електронному вигляді. Я так і не прочитала, то недавно купив паперову і намагається підсунути мені, мабуть доведеться таки читати
Так от, ця книжка його дуже надихнула, він прямо в захваті був. Сказав: я дуже багато про тебе зрозумів

І тепер багато того, що ти робиш або кажеш, сприймаю зовсім інакше. І я зрозумів, як краще будувати стосунки.
Тут від себе скажу - дійсно, після тої книжки, у нас стосунки змінились на краще. Вони не були поганими
але стало більше порозуміння і менше приводів дутись.
Трохи соромно рекомендувати те, що сама не читала, але чудотворний вплив цієї книжки я відчула на собі.
Так що, може дійсно варто почитати, щоб зрозуміти своїх інопланетян-чоловіків. Бо ми і правда дуже різні. І правильно вище писали - дуже, дуже малий % чоловіків розуміє традиційні жіночі натяки, якісь неясні (часто їй самій) очікування, недомовки.
Якщо
ви не кажете про проблему, то так,
він її може не помічати і не бачити. Він живе собі, як завжди, а потім як грім із неба - ти мене дістав, я хочу розлучитись

А в його світі взагалі проблем на горизонті не було видно.
Це неможливо зрозуміти, це можна тільки прийняти і змиритись - вони у переважній більшості не читають ваших думок і почуттів.
Хочеш донести ідею, проблему, задачу чоловіку - озвуч її. А іноді треба озвучити 3, 5 разів, із деталями і поясненнями. Пояснити що
це для тебе важливо і аргументувати
чому це важливо.
Це не залежить від розумових здібностей чи емпатії, у них просто кардинально інший сам образ мислення. А якщо я не розумію навіщо це треба, то я, наприклад, робити не стану. Так і чоловіки. Вони часто не розуміють причин того, що ми від них хочемо. Просто треба все це проговорити. Спокійно, ні в якому разі не у вигляді претензій чи конфлікту. Просто озвучити свою позицію (прохання, що завгодно)