лужок із різномастного бур'яну не вийде, хоч кожен тиждень коси. Звісно, якщо у когось із бур'яну тільки пирій, то можете вважати себе везунчиком.
У мене на цілині лободи переважна більшість. Після скосу із землі стирчать жорсткі штурпаки товщиною в палець, які тут же викидають ще одну розетку листя. Це не лужок, а гидота, по якій ходити неприємно, не те що там повалятись, як нам мріялось, наївним міським жителям

А ще моє прокляття - мишій, вже сил нема з ним воювати, при чому я його не просто кошу, а вириваю, а він за тиждень нову розетку нарощує. Навіть зірваний з крихітними колосками, він чудово свої колючки дозарює в уже мертвому вигляді і сіється. Я минулого літа здуру замульчувала ним помідори, потім за голову хапалась. Довелось все вигрібати

При чому я притягла його на ту частину землі, де його не було, от тепер чекаю дружних сходів цієї адської трави на городі
Резюмую власний досвід: 2 роки боролись з бур'янами механічно і трошки з гербіцидами, толку з того нема. Прийняла рішення витравлювати всю цю нечисть напалмом - запаслась 2 літрами перевіреного якісного раундапу, ось тільки перше полізе, піду травить, потім ще раз, і ще раз, скільки буде лізти до травня - стільки й буду витравлювати.

А вже потім можна і конюшини з райграсами спробувати і далі продовжувати механічну боротьбу.