Цитата:
Сообщение от Tat_Nikol
Церква не забороняє працювати у свята. Гріх - пиячити, лаятися та битися. Це я так своїм сусідам відповідаю на їхні зауваження...  але від гріха подалі, щоб не нариватися, в"яжу на свята тільки у будинку, після обідні.
|
Цитата:
Сообщение от DREAM LIFE
Моя прабабуся, була глибоко віруючою людиною і завжди казала, що праця - не гріх.
Але що стосується роботи на великі свята, вона просила нас поважати тих хто живе поруч, оце вже в її розумінні була не тіь ки неповага, а і гріх і в жодному разі не прати білизни, чи рубати, різати дрова.
сама ж вона могла цілком спокійно сидіти в хатинці та вишивати, якщо мала на то охоту.
Давно уже немає нашої бабці, але я намагаюся слідувати її настановам.
|
Я спеціально питала священика, чи можна вишивати у свята чи неділю. І знаєте, що він мені сказав? Що якщо вишивати для себе, то це відпочинок, тому спокійно можна, а от якщо на продаж - то це вже праця. Ну тобто все логічно. А то часто ми собі самі попридумуємо забобонів, які є ще більшим гріхом...
Але у нас все-таки прийнято не працювати важко у неділю і свята. Ну тобто город, дрова і т.д. Разом з тим, у жнива чи сінокіс, якщо потрібно, і селяни працюють, бо пропаде вся вкладена праця... Правильно - праця не гріх. Але все ж таки є щось в тому, щоб святковий день святкувати... Ну ми ж також відпочинку потребуємо, не все ж праця...