Лучик, так всі за! Ніхто не проти речей, що служать 2-3 поколінням. Та тільки де ж їх взять?

У моїх батьків кухонному комбайну уже років 18, ттт, це ж чудо просто, а не техніка. Все робить що треба. У мене в 2-3 рази дорожчий бош, уже йому кирдик прийшов. Блендери: перший прослужив 5 років, другий 3, останній - рік і все, повивертало всі хрестовини. Навіть гарантія ще не вийшла, але виявилось - не гарантійний випадок.
І що найбільше дошкуляє, що зараз висока ціна абсолютно не є гарантією довговічності або гарної функціональності.

Той же комбайн бош дорогий у мене погано тре на крупну терку і погано меле ножем, залишаються крупні шматки. Зате кубіками ріже

Батьківський браун, на якому я ще вчилась готувати - на три голови вище, якщо не на 5, при тому що значно дешевший був.
І доводиться сидіти і чухати тиковку - брати дешеве, з готовністю через 1-3 роки викинути і купити нове, таке ж дешеве. Чи зіграти в чистої води лотерею і купити дороге. Яке може прослужити 6 років, а може той самий рік.
Але як ми можемо вплинути на ситуацію? Ніяк. А якщо не можеш вплинути, то чого ото бідкатись і нервувати. Залишається тільки змиритись
І ще. Ніхто ж не пропонує викинути робочу машинку і купити нову, із зважуванням і розподіленням, кращим контролем, зниженим споживанням світла і води, і різнокольоровими вогниками. Але я от зараз приглядаю нову машинку, бо старий і малогабаритний самсунг уже просто виводить паршивою якістю прання. Так я не буду брати машинку класу С з 5-10 програмами і на 4 кг. Давно пройшли часи, коли така пралка була за щастя. От саме такі моделі і є морально застарілими, несучасними і навіть - невигідними (в світлі постійно ростучих тарифів)
Зараз буквально на тисячу-дві дорожче можна взяти машину з половиною отого всього набору, що написала Кошка_Ш. То навіщо брати гірше? Особливо якщо ти сподіваєшся, що це покупка хоча б на найближчі 10 років?