Цитата:
Сообщение от Gusenitsa
.. зараз невигідно виробляти техніку з великим терміном експлуатації, бо вона морально застаріває швидше, ніж йде фізичний знос.
|
повністю згодна.
В зв'язку з цим для людства найголовнішою проблемою стане переробка відходів. Власне, економічно-розвинені країни успішно з цим справляються, використовуючи відходи для отримання енергії, наприклад.
Щодо опалення. Цікава інформація про опалення в Німеччині: до 40% (!) новобудов опалюються за рахунок відновлюваної енергії (вітер, сонце)
https://www.facebook.com/dw.ukrainia...2280971119351/
Сьогодні читала
інтерв'ю вченого-фізика, якого хвилюють питання фізики, Конституції України і ..сміття:
"..…Колись, тридцять років тому, Швейцарія належала до найбрудніших держав у Європі. Але вони взялися за розум. Вони розділяють домашнє сміття на 32 категорії і кожна категорія має свою окрему торбинку. І вивіз сміття є дуже добре організованим. Кожній сім`ї, у січні, видають пам’ятку, де сказано: якого дня і котрій годині на їхню вулицю приїде машина, яка забере лише певний тип сміття.
Шістдесят відсотків продукції Швейцарії виробляється зі сміття. Шістдесят! Тому я вважаю, що сміття - то якраз те питання, яке може сподобатися всім людям в Україні. Кожний хоче жити в чистоті, лише треба дуже добре організувати це питання. Ви можете сміятися, але я думаю, що консолідація населення навколо питання чистоти може якось згуртувати Україну, змобілізувати її. Зрештою, це питання має бути вирішене."