Коли не було світла, ми тиждень грілися тільки газовою плитою. Так-так, плитою

. Але на ніч вимикали, прокидались десь при +13.
На минулому тижні світла не було 2 дні і вночі до -20. Залишила на ніч духовку з відкритою дверцею. Духовка із газконтролем. Ну а шо робить? замерзнуть?
Влітку будемо валяти дров'яну плиту, яка виявилась абсолютно неефективною і не менш небезпечною, ніж залишена на ніч газова плита. А ми її переклали, замінили всі чугунні елементи, тільки дарма витратили гроші. Ну що ж, ще один досвід.

Замість неї хочу буржуйку-калорифер поставити. У друзів будинок на 160м2, коли газ почав дорожчати, зрозуміли що не тягнуть, поставили на перший поверх таку буржуйку і дуже задоволені. Газом топлять тільки спальні на 2му поверсі, а низ повністю опалюється цією маленькою чудо-пічкою.
Газові колонки зараз у моїх родичів і куми в Білій Церкві, не знаю чому тут всі так проти них. Вигідніше за бойлер і за централізоване постачання теплої води, якщо нормальна сучасна колонка (як у моєї бабусі) то взагалі проблем ніяких нема, якщо стара, як у куми і як була в моєї тітки в Черкасах, то просто вимикається на ніч чи коли виходиш з дому. Які проблеми-то? Зате коли всі Черкаси все літо сидять без гарячої води, в тітки вона є, ми жили поруч, і поки не було бойлеру, частенько бігали до них купатись, бо в мене було волосся нижче попи, таке ковшиками не вимиєш. Я навіть розглядала варіант собі сюди, в будинок поставити колонку замість бойлеру, але не захотіли ще раз переробляти проект і зв'язуватись з газовиками, вони у нас притрушені на всю голову. Саме тому у нас і котла газового нема.
А газову плиту на електро я не проміняю ні за що

Хіба що окремо куплю переносну електропіч.