Re: Теревенi 2018
От про вік і дачу мені є шо сказать. У мене в Білій Церкві батькові батьки. В квітні їм буде 85 і 89 років. У них була дача в межах міста. І коли їм стало десь по 70-75 ми, внуки і діти, стали потроху нудить - кидайте свою дачу, нашо ви тягаєтесь, нащо ви там пашете, помідори купить можна. Старі сказали ні, дача - це наше здоров'я і довголіття.
Потім іще років через 7, уже після того як в діда був мікроінсульт, я знову завела цю розмову. А бабуся сказала - всі наші друзі уже або мертві, або страшно хворі. А ми ще повністю дієздатні і як для свого віку здорові. І це все тільки завдяки помірним фізичним навантаженням на свіжому повітрі. Якби не дача, ми б вже поросли мохом перед телевізором. Дід ще крім дачі, у абсолютно будь-яку погоду, гуляв пішки по 8-12 км.
Рік тому дачу продали. Після інсульту з масивним крововиливом у дідуся. Лікарі казали що він навряд встане, а він встав через 3 місяці і через 5 вже спускався пішки з 2 поверху і вони йшли разом в магазини чи просто гуляти в сквер. Тоді другий інсульт. За цей рік і в бабусі здоров'я не стало, бо такий стрес і догляд за хворим це тяжко. Але і після другого інсульту дід зараз ходить і соображає. Щодня сидить за своїм ноутбуком, пише для внуків автобіографію))) Правда з квартири вони майже не виходять.
Але ми всі абсолютно впевнені, що якби не дача, то вони не дожили б до такого віку і в такому здоров'ї. І дід точно не пережив би 2 мікроінсульти+два обширних, і потім встав і ходить і може себе обслуговувати. Звісно також допомогла здорова дієта, відсутність шкідливих звичок і режим дня. Але старі і самі кажуть що вдячні за довге і відносно здорове життя саме дачі.
От така точка зору :)