щитайте мене комуністом, але я це скажу
я вже питала за цей горіх, і мені зробили а-та-та за думки брати в іншому місці, бо на тій станції типу гарантія сорту. І я не маю аргументів проти цього.

Але! З подвійною пересилкою ціна саджанцю впевнено доходить до 400 грн, або і перевалює далі. І при такій ціні особисто мене не влаштовує метод роботи розплідника

бо вибачте, ризикувати немалими, в принципі, грошима і отримати саджанець у грудні це якось трошки абсурдно, для мене.
Тим хто замовляв в 17 році дуже пощастило, що цей грудень був теплий. А якщо буде -10 і снігу по коліно? А це цілком вірогідна погода для самого кінця листопада-початку грудня. Довбати мерзлу землю, заривати туди півтищі гривень і сподіватись що оце все виживе?
Не знаю, за 50 грн я б ризикнула. За 400+ якось
поки що бажання нема.

Але цей сорт дуже хочу. Тому я теж була б мега-вдячна за пораду якогось перевіреного розплідника, крім обговорюваного вище. Туди я особисто звернусь, тільки якщо реально ніхто не знає інших місць, де точно продають бомбу. Бо я не люблю коли за мої гроші мені ставлять незручні і невигідні для мене умови. І справа навіть не в сумі, а у відношенні до покупців.

У людей з форуму цей сорт уже по 50 років росте, якщо я не помиляюсь. Не вірю, що більше ніхто в Україні його не продає.