Цитата:
Сообщение от Кошка Ш.
Интересно, какой срок годности у дрожжевого теста в Гранде нашем?
|
Ось! я теж раніше його купувала і точно знаю що їх покупне до 2 діб прекрасно лежить собі в пакеті холодильнику, а то і більше. Ніразу не скисло, а я його частенько забувала. По тому ж принципу і своє так зберігаю - у плотному пакеті без повітря. Ну або в лотку з плотною кришкою.
А тісто це хоч і просте, реально дуже годне. І пиріжки-рулети солоні, і біляші, хачапурі, піцца, пампушки, всякі приколи типу мавп'ячого хлібу з часничком-сиром-спеціями. Якщо треба, можу сфоткати свою сторінку з зошиту з моїм рецептом, хоча в принципі той, що я кинула вище, майже такий самий

Для піцци іноді ще роблю
таке Єдине що, по обом рецептам і по будь-якому тісту взагалі є один нюанс - олію (чи інший жир) треба додавати тоді, коли борошно вже змішане з рідиною. Тобто не в опару лити олію, а у рідину борошно, змішати, щоб клейковина змочилась, і тільки тоді давати жири. Не знаю де вичитала, але завжди так роблю. Наче від цього тісто має краще підходити

Другий рецепт теж подобається тим, що не треба за пів-дня починати готувати і чекати всі ці розстойки-підходи

Не люблю такого, у мене завжди так - пішла зробити чаю, випадково зробила піццу
Довгограюче дріжджове тісто у мене тільки на Великдень. Та і то я знайшла для себе безпрограшний і дуже лінивий рецепт, давала його в темі про паски