а от і я з вами не погоджуся.

Я садила кущову і 2 сорти в'юнкої вігни. Це не кажучи про те, що я довгу її їм уже років 5, хоча люди на базарі від неї сахаються
Може ви не звернули увагу, але я писала про
кущову (принаймні ту, що я садила з покупного насіння). Вона
абсолютно не підходить для споживання у вигляді лопаток. Струн немає тільки коли лопатка трохи товща за сірник. При товщині в 0,5 см вона вже жорстка і з струною. Багато ви наїстеся із лопаток товщиною в 2-3 мм і довжиною в 5-10 см? Умовно, це в розмір звареної спагетті (1 шт) ну може трохи більше. Далі вже все! Грубшають
Оті стручки що на фото (розмір же видно приблизно) вони вже не їстівні. Я про них і писала - зірвала всі, що були на той момент, відро мабуть на 16 літрів і довелось викинути все. Схоже на звичайну вігну? Ні.
А звичайна в'юнка - це абсолютно інші лопатки. У мене були і коротші, десь до 30 см максимум, і довші, десь по 50, то ті я прекрасно знаю як їсти і коли вони перезрівають. Кущова зовсім інша!
Я для того і написала, щоб попередити. Може є якась інакша кущова вігна, але цю я купувала на агромаркеті, на пакетику було написано що це - кущова вігна. От я і зіпсувала 70% врожаю, зірвавши її лопатками. Тому і застерігаю від такого інших

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:19 ----------
люди, ну навіть же по моєму фото видно, що лопатки коротенькі і яскраво-зелені, а не жовті або салатові і перезрівші, якими вони виглядають, коли перезріває в'юнка довга вігна. От оце що на фото і на кущах (теж прекрасно видно, що вже лопатка обтягує боби) - уже не їстівне. Про що я і написала