Цитата:
Сообщение от Pixie
Тільки що Садовник тут переконував, що вони у нас вимерзають, хоча не одна людина писала, що нормально ростуть. Ще сумніваюся.
|
Аня, ну поясни мені навіщо тобі шукати щось екзотичне? Дерева мають бути надійними. Ну що таке велике наполовину змерзле чорне дерево? Що там за краса? Чому не верба (їх близько 30 видів чи сортів), горобина, червоний дуб, липа, декоративні яблуні, нормальні звичайні горіхи (вони всі гарні, білокорі) або ті ж фундуки? Є дуже гарні буки з червоним листям. Берези, буки і верби ростуть швидко. Хвойні породи... Нарешті можна взагалі без декоративних дерев обійтися - плодових стільки усіляких хочеться спробувати.
Декоративні яблуньки, горіхи гарної якості є сама знаєшь в кого

, у однієї чарівної жіночки

Привиті буки, горобини, верби були тут на форумі у Олега Баера.
В мене колись були два дорогі клени, які вимерзли. Коли купувала, то описи давали 50/50 що зимувати будуть погано. І таки другу зиму вони не пережили. Минулої весни купила 4 молоді катальпи (мені дуже подобаються крони-кулі). Вони вже навесні показали мені, що мене чекає - 3 хвилі ранкових весняних заморозків і в мене залишилась одна напівжива катальпа.
Якщо є тінь сумніву, що дерево не твоєї зони, його не варто брати. Це не троянда або багаторічник, який можна прикрити на зиму, потім обрізати, якщо змерзло, і воно якось поновиться ще до літа. Це дерево, структурна річ, його важно ростити, різати, всі його недоліки дуже помітні. Воно має бути досконалим настільки, наскільки можливо. А для цього воно повинно належати до твого біотопу, походити з твоєї місцевості. Що у вас там гарно виглядає в лісі, полі, в посадкових смугах на узбіччі?