Цитата:
Сообщение от Zaja
Писала вже в персиках, як вдалося їх приручити. Сподіваюсь, що це колись вдасться й з гібіскусами. У цьому році у мене немає повноцінного насіння махрових. Ще вони у мене в дитячому віці. Якщо декілька раз пересіяти рослину, то вона певним чином акліматизовується. Цей метод дуже дієвий. Робила з деякими рослинами просто з цікавості. Коли проявлялися чи не проявлялися потрібні ознаки, проводжу відбір. Потім читала в літературі, що саме так (і тільки так до недавнього часу) і робили селекціонери. Дуже цікавить одне питання. Може хто знає, махрові дають повноцінне насіння? Дівчата, len4ik8, flowerss, у Вас насіння з шифонів чи з яких інших сортів?
|
Zaja, я вообще, сеять не очень люблю.

Для меня проще рассадить или почеренковать. Я первые годы на гибиках не срезала семена. Сиреневый у меня 5 ( или 6?) лет- ни разу самосева не было. Я на нём только два последние года срезаю коробочки-и то из-за того, что некрасиво смотрится кустик в лушпайках.

Может, если эти семена как-то культурненько собрать, в тепличку посеять-может тогда что-то получится, но я такой целью не задавалась. Знаю, что женщина, (у которой я его купила, как розовый махровый, )- их все черенкует в теплице. Махровые я имею ввиду. Наверное, всё-таки есть какие-то заморочки с семенами махрулек. Извините, что ничем не помогла