Показать сообщение отдельно
Старый 04.01.2018, 15:39   #38
Pixie
Местный

Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Скорая помощь собакам! Памятки и рекомендации владельцам

У нас дуже багато кліщів. Прямо дуже. Ось думаю навіть навесні всю ділянку обробляти, якщо знайду спеціальний яд у фасовці для приватної садиби а не для гектару.
Тому обробки у нас були регулярні з кінця лютого по листопад, і хоч я параноїдально обробляю від кліщів, та всі ці засоби наче і від бліх мають діяти. І півроку проблем з блохами не було, хоча кліщів знімали з собак на усіх краплях, і США, і Франція, і Барс - на всьому чіплялись. Оброблюю раз на 28 днів, у мене програма спеціальна пілікає що час обробки настав. На зиму наче ж кліщів нема, тому і зняла нагадування про обробки, думала до лютого. Але з такою зимою то буду обробляти, бо піроплазмозу боюсь сильно. Кліщі від +5 вже лазять.

А влітку кішка принесла таких бліх, що не могли їх витравити навіть краплі+нашийник+спрей з фіпронілом. Днів 5 нема, тоді знову бігають. Невмирущі Сусідка моя тут і подружка з кіровоградської області (у обох по кілька собак і цуценята були) теж плювались що якісь блохи пішли, що нічим не витравиш. Уже з відчаю пробувала все, що пропонували, то оцей фентіон допоміг. На собаках. Брала таке саме для кішки - їй мабуть нічого не допоможе

А у нас нема темки спеціальної про засоби протипаразитарні? Може попросити модераторів перенести, а то трошки флуд виходить. Піду пошукаю тему

---------- Post added at 15:39 ---------- Previous post was at 15:31 ----------

не знайшла. Є ця тема, є тема про піроплазмоз, є тема про аптечку першої допомоги.
На мій погляд обговорення засобів нікуди з цих тем не підходить, бо можна поділитись досвідом і про профілактику гельмінтів, і про боротьбу з блохами, і навіть про корма і всякі інші вітаміни-добавки, як для собак, так і для котів.
Може потрібна нам така темка окрема? Обговорення того, що ми купуємо своїм пухнастим членам родини, що хочеться порекомендувати, а від чого застерегти, щоб не брали ніколи.
Як думаєте?

Я собачник не дуже досвідчений, але дуже пристрастний якраз тому, що нема досвіду, назбирала купу інформації. Наприклад, є великий матеріал про різні діючі речовини від іксодових кліщів. Я б ділилась таким, бо знаю як люди можуть любити собак і переживати за них.
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
Irenyar (14.04.2018), Wolfin (04.01.2018), Zaja (04.01.2018), Ирина X (07.01.2018), Тихая Гавань (04.01.2018)