irina s а приблизно так само, я не маю записаного рецепту. Теж на вершковому маслі до карамелізації, на дуже повільному вогні. До речі, колись давно десь побачила пораду і завжди так тепер роблю, коли обсмажую цибулю на будь-яку страву - обов'язково "солю" її цукром, щедру таку пучку цукру беру, посипаю, і перемішую. Швидше і красивіше карамелізується. Потім, коли цибуля уже майже дійшла до такого глибокого янтарного кольору, присипаю трошки борошном, ну мабуть десь 1 ч.л., і ще кілька хвилин обсмажую з борошном. А тоді уже бульон. Можна і воду, але якщо є бульончик, то буде смачніше. Якщо вода, то можна додати вершки або ложку сметани. Поварити до загустіння (загущує оте саме обсмажене борошно). Рідини взагалі треба не багато, в результаті має бути більше схоже на суп-пюре, ніж на плаваючі у воді шматочки цибулі. У наш час можна скористатись "ногою" блендера і реально зробити суп-пюре

Теж класно виходить. Ну і все.
В лінивому варіанті налити в мисочку і туди накидати маленьких крутончиків і потерти сир. В ідеалі - налити в вогнетривку мисочку або горщик, покласти зверху крутони, на кожен пелюстку масла, зверху сир і в духовку на 5-10 хвилин, щоб була скоринка.
Блін, ну вас, піду зроблю собі цибулевий суп. А що я просто так сиджу сама-самісінька? Буду сублімувати в їжі і шукати плюси в тому, що коханий поїхав на свята