А шо за сині деруни?

Рецепт звичайних?
Я роблю так, як Zaja, тільки картоплю все-таки на терку (комбайном) і віджимаю сік. І ще борошна або не кладу взагалі, або 1, максимум 2 ст.л. Якщо ліниво, то не віджимаю і тоді кладу борошна трохи більше, але люблю щоб відчувалась картопля, а не тісто.
Із інших рецептів недавно для себе відкрила картоплю по-австралійські. Вірніше, відкрила для чоловіка, він тепер весь час вимагає її

Картоплю відварити в мундирі у гарно посоленій воді до готовності, але не розварювати. Деко чи форму добре змазати олією, викласти цілу картоплю і кожну картоплинку гарно так придавити товкачиком для пюре. Щоб розплющилась до 1,5-2 см. Посипати крупною морською сіллю і травами які любите - я люблю розмарин або чабрець, перець, сухий часник, молотий коріандр. Але в принципі кому що подобається. Обов'язково тільки сіль і перець. Зверху також полити-збризнути олією, і не по крапельці, а так, не шкодуючи. І в гарячу духовку (десь 220) хвилин на 20-30, до рум'янцю і золота. За 5 хвилин до кінця можна потрусити тертим сиром. Дуже смачно
Знайшла
відео, в принципі рецепт могла і не писати, там все видно