Показать сообщение отдельно
Старый 29.12.2017, 17:38   #442
Pixie
Местный
 
Аватар для Pixie
 
Регистрация: 09.03.2016
Адрес: Черкаси-Мліїв
Сообщений: 1,366
Сказал(а) спасибо: 2,842
Поблагодарили 8,553 раз(а) в 1,225 сообщениях
Pixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond reputePixie has a reputation beyond repute
По умолчанию Re: Пасхальный кулич, творожная пасха и пр.

Пора вже готуватись до Великодня
Зайшла мова в новорічній темі про паски, ділюсь рецептом, за яким я печу вже кілька років. Знайшла його в інтернеті, тому мабуть варто дати посилання на джерело, тим більше там є поетапні фото.

Свої коментарі додам курсивом. Повний рецепт розрахований на дуууже багато пасок. Я пекла максимум половину, це щоб і нам, і батькам, і гостям, і ще маленьких на гробки. В минулому році пекла з 1/3 чи 1/4 продуктів, вийшла 1 велика, 2 середні пасочки і ще й маленьких кексиків пару штук. 1/3 легко перерахувати з розрахунку на 50 гр дріжджів. З сухими цей рецепт не пробувала.

Александрийское тесто
Этап 1:
1 л. топленого молока; можна і з звичайним, пряжене просто дає нотку смаку
1 кг. сахара;
500 гр. слив. масла; з маргарином теж прекрасно виходить
10 яиц;
3 желтка; (білки на глазур)
150 гр. свежих дрожжей.
Яйца слегка взбить, масло порезать кусочками, смешать все продукты и дрожжи с теплым молоком и оставить в теплом месте на 8-12 часов (смело оставляйте на ночь).

Этап 2
Всыпать:
1 ч.л. соли;
200 гр. запаренного изюма;
я додаю ще куркуму для кольору 1-2 ч.л, кардамон даю обов'язково, можна додати цукати, цедру (я люблю апельсинову), дуже смачно додати подрібнений у блендері мигдаль - очищений від шкурки і підсмажений. Замість коньяку раз додавала трояндовий лікер домашній - дуже смачно
2-3 пакетика ванильного сахара, 2 ст.л. коньяка;
примерно 2,5 кг муки.
Вымешивать мягкое, вязкое тесто, макая руки в подсолнечное масло.

Этап 3
Поставить на расстойку на час-полтора, пока оно не увеличится вдвое.
Накладывать 1/3 часть формочек, подождать пока подойдет почти до краев и выпекать при тем-ре 180 гр. до готовности.
Верх остывших куличей смазать глазурью, украсить.

Рецепт насправді страшніше читати, ніж робити. Дуже просте в роботі тісто. Подобається, що не треба місити традиційний колобок із тіста і боятись "забити" тісто борошном, або недодати борошна і тоді воно "попливе".
Своїх фото в розрізі щось не можу знайти, але виходить м'якуш такий. Не сухий, не дуже пухнастий і "ватяний", трошки вологий і дуже запашний.
__________________
Аня я і не викайте мені
The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is right now.
Pixie вне форума   Ответить с цитированием
31 пользователя(ей) сказали cпасибо:
=marina= (29.12.2017), Anneko (29.12.2017), Annetta (29.12.2017), did_Panas (05.04.2018), Fleur (29.12.2017), Goldi (29.12.2017), jul-lia (06.01.2018), koval (01.04.2018), kravconok (29.12.2017), Lusenka (29.12.2017), Moonvalley (24.03.2018), Olya (29.12.2017), skifnk (04.04.2018), Sveta.R (03.04.2018), SVETTA (29.12.2017), werty (03.01.2018), Zaja (29.12.2017), zoya_aa (29.12.2017), аксенья (19.04.2019), Викса (29.12.2017), Виола (01.01.2018), Восторг1 (29.12.2017), Еена (29.12.2017), елена.п (06.04.2018), Елка (29.12.2017), земля (03.01.2018), КЮлия (02.01.2018), Лида60 (02.01.2018), стелла (03.04.2018), Тетя Мыша (30.03.2018), Тихая Гавань (29.12.2017)