Показать сообщение отдельно
Старый 24.12.2017, 17:14   #2632
фотограф
Увлеченный

Поблагодарили 1,127 раз(а) в 247 сообщениях
фотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud ofфотограф has much to be proud of
По умолчанию Re: Домашнее сыроделие. Кисломолочные продукты в домашних услових.

Цитата:
Сообщение от Ветка Посмотреть сообщение
Йогурт-это термофилы, для качеты нужны мезофильные закваски...я тоже не очень люблю качету, но на творог она никогда у меня не была похожа....делайте по-теплее водяную баню, зерно в головке должно прогреться до 45градусов...
зимнее молоко это не очень хорошо, киснет очень долго, это как бы хорошо, не сильно набирается кислотность, но горечь появляется моментально, я применилась сразу же его перерабатывать, на моих "быстрых" сырах горечь начеб то не чувствуется, но при длительном хранении в холодильнике-начинают горчить...
сметану-сливки-масло-вообще не реально сделать хорошего качества, но к производству масла подход нашла- теперь оно вкуснее даже, чем раньше....
вот еще хочу испытать рецепт кислотно-сычужного творога, но опять таки-останавливает "зимнее" молоко, после двух неудачных попыток сделать творог привычным способом....
О, привіт народ. Радує, що хтось може собі дозволити робити сир при таких цінах на молоко Я крім творога зараз нігугу. Якщо корова не готується стати мамою, то молоко зараз бомба. З 6 літрів молока літр сметани стабільно, творог я не важу, але теж куди більше, ніж влітку. Все роблю на стрептосані (ряженка іпровітовська) Тільки погано, що сироватка тягуча дуже, більше часу треба, щоб нормально відкинути. А по закваскам для каччоти я не згоден. Треба термофільні, бо якщо підігріти за 42-45, мезофільна гине, і тоді сир не набирає кіслотність, чедерезації як такої немає..тому і сир як творог пресований. А важко парову баню не перегріти. На щастя, нещодавно побачив, що вже почали виробники українські , які проводять майстеркласи, відходити від комерційного підходу і культивують правильний підхід, що заквасок усього дві - мезофільна, та термофільнаа далі вже як зробимо. В цьому році я зрозумів, що треба робити менше сиру, а більше торогу влітку, і морозити його, бо якось влітку всі підсіли снідати творогом зі сметаною, а зараз не розженешся... зате сиру, якщо по 6 кг в місяць з'їдати, до наступної осені вистачить а вже якось і не хочеться....
фотограф вне форума   Ответить с цитированием
5 пользователя(ей) сказали cпасибо:
flowerss (24.12.2017), NataS (19.01.2018), Olga_zp (25.12.2017), Берендей (27.12.2017), Ветка (24.12.2017)