Цитата:
Сообщение от Ветка
Йогурт-это термофилы, для качеты нужны мезофильные закваски...я тоже не очень люблю качету, но на творог она никогда у меня не была похожа....делайте по-теплее водяную баню, зерно в головке должно прогреться до 45градусов...
зимнее молоко это не очень хорошо, киснет очень долго, это как бы хорошо, не сильно набирается кислотность, но горечь появляется моментально, я применилась сразу же его перерабатывать, на моих "быстрых" сырах горечь начеб то не чувствуется, но при длительном хранении в холодильнике-начинают горчить...
сметану-сливки-масло-вообще не реально сделать хорошего качества, но к производству масла подход нашла- теперь оно вкуснее даже, чем раньше....
вот еще хочу испытать рецепт кислотно-сычужного творога, но опять таки-останавливает "зимнее" молоко, после двух неудачных попыток сделать творог привычным способом....
|
О, привіт народ. Радує, що хтось може собі дозволити робити сир при таких цінах на молоко

Я крім творога зараз нігугу. Якщо корова не готується стати мамою, то молоко зараз бомба. З 6 літрів молока літр сметани стабільно, творог я не важу, але теж куди більше, ніж влітку. Все роблю на стрептосані (ряженка іпровітовська) Тільки погано, що сироватка тягуча дуже, більше часу треба, щоб нормально відкинути. А по закваскам для каччоти я не згоден. Треба термофільні, бо якщо підігріти за 42-45, мезофільна гине, і тоді сир не набирає кіслотність, чедерезації як такої немає..тому і сир як творог пресований. А важко парову баню не перегріти. На щастя, нещодавно побачив, що вже почали виробники українські , які проводять майстеркласи, відходити від комерційного підходу і культивують правильний підхід, що заквасок усього дві - мезофільна, та термофільна

а далі вже як зробимо. В цьому році я зрозумів, що треба робити менше сиру, а більше торогу влітку, і морозити його, бо якось влітку всі підсіли снідати творогом зі сметаною, а зараз не розженешся... зате сиру, якщо по 6 кг в місяць з'їдати, до наступної осені вистачить

а вже якось і не хочеться....