Напишу рецепт свого улюбленого Гранатового браслету, раптом хтось захоче спробувати. Гранатових браслетів точно з десяток різних є, але цей - це мій наркотик.

Поки він є в холодильнику, я не зупинюсь і не буду спокійно жити. Вся родина знає, що це анічкина прєєєлєсть, тому собі за столом беруть скромно по шматочку, а все інше - моє
На жаль к-сть продуктів у мене не записана точно, я купую в залежності від того, якого розміру планую його робить, тому даю приблизно на середнє блюдо.
Беремо гарний жирний майонез, такий щоб не кислий. Або домашній, або якщо з магазину то типу Європейського. Змішати з 2-3 видавленими зубками часнику. Часнику треба не так щоб аж дух забивало, а помірно, для приємного аромату. Майонезу йде на цей салат багато, але раз на рік можна

Менше його піде, якщо видавлювати сіточкою, та і простіше так наносити, тому я змішую з часником і перекладаю в міцний пакет із зрізаним куточком.
Шари:
1. Твердий сир (300-400 гр) на крупну терку, змазати майонезом
2. Родзинки, десь стакан, в грамах мабуть 250-300, запарити і гарно відцідити. Розсипати по сиру. Змазати.
3. Відварена морква, 2-3 штучки, сумарно грам від 400 до 500. Варити краще трошки "аль денте", ніж до м'якості. Теж на крупну терку. Змазати.
4. Варені яйця 4-5 штук, на терку. Змазати цей шар рештою майонезу, так щоб був повністю покритий, не решіткою.
5. Обсипати зернятами гранату. Краще дати настоятись кілька годин, я звичайно роблю у вечір перед святом, щоб ніч постояв.
Дуже смачне поєднання солонуватого сиру, солодких родзинок і моркви і кислинки гранату і все це з легким часниковим ароматом

Тим більше нема в ньому ні м'ясного, ні картоплі, тому не буде перекликатись із іншими традиційними майонезними салатами

Формую я його або просто напівсферою, або кільцем навколо стакану
---------- Post added at 13:53 ---------- Previous post was at 13:53 ----------
Цитата:
Сообщение от Лучик
Скольки процентный уксус?
|
в рецепті уточнень не було, тому я беру звичайний столовий 9%